Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z serduszek drobiowych

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 40 dag
włoszczyzna 1 pęczek
śmietanka 1/4 szklanki
natka pietruszki 4 łyżki/ posiekana
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z serduszek drobiowych

Wykonanie:
Serduszka umyć, oczyścić z błonek, włożyć do osolonej wrzącej wody, z dodatkiem listka laurowego i czosnku. Gotować na wolnym ogniu i w połowie gotowania , włożyć umyte, pokrojone warzywa. Miękkie serca wyjąć z wywaru, pokroić w plasterki , włożyć z powrotem do wywaru, przyprawić pieprzem do smaku i zaciągnąć śmietanką. Dusić pod przykryciem przez chwilę, posypać natką pietruszki potrawkę podawać z młodymi ziemniakami lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.05.2015 18:12
pyszne danie
dom-agi 17.05.2015 08:37
Lubię takie dania!
w mojej kuchni 17.05.2015 01:08
pyszne danie na talerzu podano
Katarzyna59 16.05.2015 21:45
idealna na obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak