Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z serduszek drobiowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 500 g
cebula 3 szt
śmietana 30% 200 ml
mąka 1 łyżka
olej 2 łyżki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
lubczyk świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z serduszek drobiowych

Kroki postępowania

1
Serduszka oczyszczamy z tłuszczu i kroimy na pół. Dokładnie myjemy.
Wkładamy je do garnka, przyprawiamy solą i Kucharkiem, zalewamy wodą tak, żeby były całe przykryte i gotujemy pod przykryciem do miękkości, czyli ok. 1 godzinę.
Krok 1 - Potrawka z serduszek drobiowych foto
2
W międzyczasie cebule obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzany olej, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem do zrumienienia.
Krok 2 - Potrawka z serduszek drobiowych foto
3
Miękkie serduszka przekładamy do zrumienionej cebulki i razem smażymy 3 minuty.
Krok 3 - Potrawka z serduszek drobiowych foto
4
Następnie zalewamy wodą w której gotowałyśmy serduszka, tak żeby były ledwo nią zakryte.
Krok 4 - Potrawka z serduszek drobiowych foto
5
W kubeczku mieszamy śmietanę z mąką. Zagęszczamy nasz sos.
Krok 5 - Potrawka z serduszek drobiowych foto
6
Doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.
Krok 6 - Potrawka z serduszek drobiowych foto
7
Gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut.
Krok 7 - Potrawka z serduszek drobiowych foto
8
Potrawkę podajemy na ciepło posypaną świeżym posiekanym lubczykiem.
Krok 8 - Potrawka z serduszek drobiowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.12.2014 09:26
bardzo lubię takie serduszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak