Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z serc wieprzowych

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca wieprzowe 2 szt 800 g
marchewka 2
cebula 1
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
papryka czerwona pół łyżeczki
papryczka chili pół
śmietana 18 proc 200 ml
natka pietruszki
koperek
ziemniaki ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z serc wieprzowych

Serca umyć włożyć do garnka, zalać wodą, dodać marchewki w całości, cebulę, listek laurowy, ziele angielskie, czosnek i ugotować, Na początku gotowania zebrać pianę. Wyjąć serca i marchewkę, cebulę i czosnek rozgnieść w bulionie.
Serca pokroić w paseczki, marchewkę w słupki, dodać do bulionu, dodać również papryczkę i przyprawy i koncentrat pomidorowy. Gotować ok 20 min. Śmietanę rozmieszać z mąką dodać do potrawki i energicznie wymieszać. Zagotować. doprawić do smaku solą i pieprzem.


Podawać na płytkim talerzu z kulkami tłuczonych ziemniaków, obficie posypane natką pietruszki i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 17.02.2013 12:34
Dobra potrawka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak