Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z ry?u, warzyw i kielbasy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dag
kiełbasa 25 dag
cebula 2
szynka 20 dag
pomidor 3
bulion warzywny 2 szklanki
olej do smażenia
stragi papryki 2
ząbek czosnku 2
pieprz
tabasco
sól

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z ry?u, warzyw i kielbasy

Ryz gotujemy do miekkosci, a nastepnie ugotowany ryz odcedzamy. Cebule oraz zabki czosnku obieramy, polewamy zimna woda, zeby nie szczypaly w oczy podczas krojenia, a pozniej bardzo drobno kroimy. Stragi papryki kroimy w kostke. Szynke kroimy w kostkeo sredniej wielkosci, natomiast kie?base kroimy w plasterki. Pomidory obrac, wyciac gniazda nasionek i pokroic w srednia kostke. Na rozgrzanym oleju, na patelni podsmazamy kielbase, szynke oraz warzywa. Do tego dodajemy po chwili bulion miesny i calosc doprawiamy do smaku wedlug wlasnego uznania pieprzem oraz sola. Wszystkie te sk?adniki dobrze mieszamy i jeszcze przez pare chwil dusimy. Do tego dodajemy ryz i znowu dobrze mieszamy. Pod koniec do tych skladnikow dodajemy kilka kropel tabasco oraz jeszcze na koniec doprawiamy do smaku pieprzem i sola.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 28.01.2012 11:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak