Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z rydzów i kaszy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 torebka
rydze 30 dag
sól i pieprz do smaku
masło 2 łyżki
boczek 4-5 plastrów
cebula 1 sztuka
dymki ze szczypiorkiem 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z rydzów i kaszy

Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
Boczek pokroić w cienkie paski, cebulę w piórka.
Rydze oczyścić i pokroić w mniejsze kawałki.
Rydze usmażyć na suchej patelni i dodać do kaszy.
Boczek podsmażyć z cebulką i dodać do kaszy. Doprawić do smaku.
Całość wymieszać.

Masło rozpuścić, polać nim kaszę z rydzami i posypać posiekaną dymką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 09.12.2013 17:56
pyszne jedzonko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak