potrawka z podrobów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • por

    kawałek
  • seler

    kawałek
  • grzyby suszone

    1 garść
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • śmietana

    3 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • cebula

    2 szt
  • liść laurowy

    3 szt
  • podroby

    2 wieprzowe
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - potrawka z podrobów foto
podroby oczyścić pokroić w kostkę i smażyć na tłuszczu.Dodać zielę i liście i dzień wcześniej namoczone grzyby
Krok 2 - potrawka z podrobów foto
por, cebulę pokroić w piórka ,resztę warzyw zetrzeć na tarce i dodać do mięsa
Krok 3 - potrawka z podrobów foto
dusić do miękkości doprawić do smaku
Krok 4 - potrawka z podrobów foto
na koniec śmietaną rozrobić z mąką zahartować i dodać do potrawki.Podawać z kaszą lub ziemniakami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 20.01.2014 20:08
z pewnością smaczna
malina 04.11.2013 09:49
dobre obiadowe danie
Anonimowy 09.09.2013 17:15
Podroby wiepSZowe???
pestka 25.10.2012 11:16
dobre na obiad
jeta72 26.05.2012 10:00
fajna
Wafelek2601 03.02.2012 21:39
pyszna
ben-ka 25.11.2011 18:48
smaczne,smaczne jedzonko:)
misia53 16.11.2011 14:13
bardzo smaczny obiad
teresa18 12.11.2011 15:19
pomysłowe i smaczne
owca441 16.10.2011 08:37
od czasu do czasu dobrze się na nią skusić, dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat