Potrawka z pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    75 dag
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • natka pietruszki

  • śmietana

    1/2 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • chleb

  • margaryna

    6 łyżek
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    szczypta
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić wypłukać w wodzie z sokiem z cytryny,odcedzić i pokroić. Natkę umyć osuszyć większość posiekać.3 Łyżki margaryny z pieczarkami smażyć na małym ogniu.Dodać śmietanę ,natkę,gałkę muszkatołową , sól i pieprz.Przygotować foremki z chleba.Bochenek pociąć na klocki ,klocki wydrążyć.Resztę margaryny stopić.Czosnek obrać ,posiekać dodać do margaryny.Chleb posmarować margaryną z czosnkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika rumienić 15 minut w temperaturze 200C.Napełnić gorącymi pieczarkami .Udekorować natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat