Potrawka z pęczakiem i grilowaną papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza

    1 szkl
  • grzyby leśne

    1 szkl
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    3 szt
  • papryka

    1 szt
  • cząber

    1 łyżeczka
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kolendra

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pęczak gotujemy jak na opakowaniu .
Na oliwie lub masle podsmażamy grzyby , ja użyłam mrożonych , po chwili wkrajamy dymkę , całą z natką , zostawiając troszkę do posypania na koniec .Doprawiamy przyprawami i wkrajamy papryke ja użyłam grilowanej z puszki , taka dostałam do testowania :D nie potrzeba jej już dusić , na koniec wsypujemy kaszę i lekko przesmażamy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 10.05.2013 09:06
pyszności !!!
Anna133 09.05.2013 11:31
są bardzo smaczne , dają sie genialnie faszerować ;)
Olga_SK 09.05.2013 11:23
fajne, lekkie danie! w sam ram na takie ciepło, jakie mamy za oknem :)
Bernadeta1 09.05.2013 11:17
super,muszę zwrócić uwagę w sklepach na takie papryczki
Kazimierz1 09.05.2013 10:58
apetyczne danie
Anna133 09.05.2013 10:47
lekkie i idealne na nadchodzące ciepłe dni ;)
Ania321 09.05.2013 10:42
wygląda pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat