Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z pęczakiem i grilowaną papryką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza 1 szkl
grzyby leśne 1 szkl
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
papryka 1 szt
cząber 1 łyżeczka
sól 1 do smaku
pieprz do smaku
kolendra do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z pęczakiem i grilowaną papryką

Pęczak gotujemy jak na opakowaniu .
Na oliwie lub masle podsmażamy grzyby , ja użyłam mrożonych , po chwili wkrajamy dymkę , całą z natką , zostawiając troszkę do posypania na koniec .Doprawiamy przyprawami i wkrajamy papryke ja użyłam grilowanej z puszki , taka dostałam do testowania :D nie potrzeba jej już dusić , na koniec wsypujemy kaszę i lekko przesmażamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 10.05.2013 09:06
pyszności !!!
Anna133 09.05.2013 11:31
są bardzo smaczne , dają sie genialnie faszerować ;)
Olga_SK 09.05.2013 11:23
fajne, lekkie danie! w sam ram na takie ciepło, jakie mamy za oknem :)
Bernadeta1 09.05.2013 11:17
super,muszę zwrócić uwagę w sklepach na takie papryczki
Kazimierz1 09.05.2013 10:58
apetyczne danie
Anna133 09.05.2013 10:47
lekkie i idealne na nadchodzące ciepłe dni ;)
Ania321 09.05.2013 10:42
wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak