Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z kury rosołowej...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak ugotowany 1/2 sztuki/duża
włoszczyzna 1/2 pęczka/z rosołu
mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie
masło 1 łyżka
cebula 1 sztuka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżka
curry 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
rosół 1,25 litra

Porada

dobry sposób na wykorzystanie niedzielnego rosołu

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z kury rosołowej...

ugotowaną kurę rosołową obrać z kości, usunąć skórę, mięso pokroić na nie duże kawałki, włoszczyznę z rosołu przecisnąć przez kratkę do jarzyn lub drobno pokroić

na maśle zeszklić cebulę drobno pokrojoną, wsypać mrożoną fasolkę zieloną i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając

wsypać przyprawy i wymieszać, wlać rosół i gotować do miękkości fasolki

dodać kurę i włoszczyznę, krótko zagotować - smaczne potreawka do ryżu, ziemniaków na obiad............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 13.01.2017 10:37
jaka dobra potrawka
Łukasz15 12.01.2017 22:46
Smaczna i pożywna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak