Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kurczak ugotowany
1/2 sztuki/duża -
włoszczyzna
1/2 pęczka/z rosołu -
mrożona fasolka szparagowa
1 opakowanie -
masło
1 łyżka -
cebula
1 sztuka -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
1 łyżka -
curry
1 łyżka -
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
- do smaku -
rosół
1,25 litra
Sposób przygotowania
na maśle zeszklić cebulę drobno pokrojoną, wsypać mrożoną fasolkę zieloną i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając
wsypać przyprawy i wymieszać, wlać rosół i gotować do miękkości fasolki
dodać kurę i włoszczyznę, krótko zagotować - smaczne potreawka do ryżu, ziemniaków na obiad............SMACZNEGO!!!
dobry sposób na wykorzystanie niedzielnego rosołu![]()
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się