potrawka z kury rosołowej...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak ugotowany

    1/2 sztuki/duża
  • włoszczyzna

    1/2 pęczka/z rosołu
  • mrożona fasolka szparagowa

    1 opakowanie
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 łyżka
  • curry

    1 łyżka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    - do smaku
  • rosół

    1,25 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ugotowaną kurę rosołową obrać z kości, usunąć skórę, mięso pokroić na nie duże kawałki, włoszczyznę z rosołu przecisnąć przez kratkę do jarzyn lub drobno pokroić

na maśle zeszklić cebulę drobno pokrojoną, wsypać mrożoną fasolkę zieloną i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając

wsypać przyprawy i wymieszać, wlać rosół i gotować do miękkości fasolki

dodać kurę i włoszczyznę, krótko zagotować - smaczne potreawka do ryżu, ziemniaków na obiad............SMACZNEGO!!!

w mojej kuchni
dobry sposób na wykorzystanie niedzielnego rosołu

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 13.01.2017 10:37
jaka dobra potrawka
Łukasz15 12.01.2017 22:46
Smaczna i pożywna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat