Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
2 spore cukinie
-
1/2 kg kurek
-
2 małe zabki czosnku
-
1,5 łyżki soli czosnkowej
-
1 łyżka przyprawy Tandoori Masala
-
1 łyżka przyprawy Kebab-Gyros
-
3 łyżki oliwy z oliwek
-
1 łyżka masła
-
3 łyżki śmietany 22%
-
1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku
-
pesto
2 łyżeczki -
ryż
250 g
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i masło, wrzucić na patelnię pokrojoną cebulę. Smażyć kilka minut. Na patelnię dodać pokrojone kurki i pokrojone w czwórki cukinie. Doprawić solą czosnkową, pieprzem, tandoori masala, przyprawą kebab-gyros. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przykryć i dusić około 15 minut raz na jakiś czas mieszając.
Dodać do warzyw śmietanę, pesto oraz musztardę, dokładnie wymieszać. Dalej dusić kilka minut. Połączyć warzywa z ryżem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się