Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z kurczakapozostałego po rosole

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z rosołu 1 sztuka
bulion drobiowy 100 ml
śmietana gęsta 100 ml
sól do smaku
ryż 200 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z kurczakapozostałego po rosole

Do dania tego zawsze wykorzystuje pozostałe z rosołu mięso i rosół.
Mięso z rosołu obieramy, wkładamy do garnka. Dolewamy rosół, gotujemy 10 minut. Dodajemy śmietanę, przyprawy i gotujemy do zagotowania.
Potrawkę podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 16.10.2013 10:12
dobry pomysł na posprzatanie po niedzielnym rosole

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak