Potrawka z kurczaka z kukurydzą i czerwoną fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    500 g
  • Przyprawa do mięs Prymat

  • Liść lubczyku suszony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    4 łyżki
  • fasola czerwona

    4 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • woda

    1 szklanka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy kurczaka. Przesmażamy kilka minut. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę czerwoną oraz żółtą paprykę. Podlewamy wodą oraz dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i czerwoną fasolkę. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy słodką czerwoną papryką, liściem lubczyku, solą i pieprzem. Podajemy z chlebem lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 22.04.2017 10:28
smaczne danie :-)
Wiesława1 21.04.2017 12:48
Pyszna propozycja
VioletoweKucharzenie 21.04.2017 12:41
Szybki w przygotowaniu pomysł na obiad z kurczakiem. Smaki idealnie się równoważą. Ostre papryki i słodycz fasolki i kukurydzy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat