Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z kurczaka z kalafiorem romanesco

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
marchew 3 szt
kalafior romanesco 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
sól do smaku
pieprz
śmietana 30% 1 szklanki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z kurczaka z kalafiorem romanesco

Do garnka wkładamy obrane marchewki i udka, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Wlewamy zimna wodę, solimy do smaku i gotujemy do miękkości mięsa. Kiedy mięso jest miękkie wyciągamy je z bulionu. Wywar odcedzamy . Wlewamy do czystego garnka. Marchewkę kroimy w plasterki, mięso oddzielamy od kości , kroimy na mniejsze kawałki. Do bulionu dajemy różyczki kalafiora gotujemy ok 6 min, dodajemy wcześniej pokrojone mięso i marchewkę. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Śmietanę mieszamy z mąką . Wlewamy do gotującej się potrawki. Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 20.09.2016 12:10
Pomysł na obiad. dziękuję.
Ewelina1991 22.04.2016 08:49
pysznie wygląda!!
olkaaa 22.04.2016 08:42
muszę zrobić
Małgorzata92 22.04.2016 08:28
Dobre danie :)
Konczi 22.04.2016 08:17
Skusiłabym się na taką potrawkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak