Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej w miodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 200 g
fasola szparagowa 200 g
miód 2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
curry
Imbir mielony Prymat
cynamon Prymat
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej w miodzie

1. piersi kroimy w kostkę, marynujemy w łyżeczce miodu, soku z połowy limonki, oliwie i przyprawach,
2. mięso obsmażamy na oliwie, dodajemy fasolkę i smażymy 10 min,
3. dodajemy resztę soku z limonki, miodu i przyprawy, jeszcze chwilę smażymy,
4. podajemy z pure ziemniaczanym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 30.04.2013 22:40
mniam mniam
angelika14 09.01.2012 18:28
Całkiem fajny przepis
PaniMISIOWA 01.01.2011 08:57
dobrze doprawiona :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak