Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z kurczaka ,fasolki , pieczarek z ryżem.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny,
fasolka szparagowa 500 g,
pieczarki 250 g,
cebula 1 szt,
ząbki czosnku 2
śmietana 18 proc 5 łyżek,
mąka pszenna 2 łyżki,
masło klarowane 2 + 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku,
sól i pieprz do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z kurczaka ,fasolki , pieczarek z ryżem.

Fasolkę szparagowa oczyścić, odciąć końcówki i gotować w lekko osolonej wodzie około 10 minut .

Odcedzić i odsączyć na sicie.

Cebulę i czosnek pokroić drobno, podsmażyć na maśle klarownym razem z obranymi, pokrojonymi w plastry pieczarkami, dodać wcześniej przygotowaną fasolkę i dalej podsmażać jeszcze przez około 10 minut.

Flet z kurczaka dokładnie oczyścić, wypłukać, a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki.

Podsmażyć na maśle klarownym przyprawić przyprawą do kurczaka a następnie dodać do warzyw, dodać bulion i gotować do miękkości.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Całość zagęścić zahartowaną śmietaną wymieszaną z mąką.

Podawać z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.08.2017 22:36
Dobre jadło.
katarzynka455 14.08.2017 16:30
Smaczny obiadek Bożenko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak