Potrawka z kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pół główki kapusty

  • kilka skrzydelek

  • dwie marchewki

  • kilka ziemniaków

  • olej do smażenia

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • majeranek

  • sól, pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka podsmażamy na rumiano. Dodajemy pokrojoną w plastry marchewkę, podlewamy wodą, dodajemy przyprawy. Wkladamy poszatkowaną kapustę, zalewamy wodą. Dusimy do miękkości mięsa i kapusty. Wyjmujemy skrzydełka i wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Obieramy mięso i dodajemy do potrawki. Zamiast skrzydełek możemy też użyć żeberek.Gdy ziemniaki są miękkie, potrawka jest gotowa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 11.05.2013 18:28
pyszne jedzonko
IZABELA29 30.08.2012 10:02
proste i smaczne
alaaa 27.07.2012 17:39
chętnie bym zjadła,wygląda smacznie
irenka 23.02.2012 16:34
smaczna
Kuchareczekjeden 21.02.2012 20:14
apetyczne
matii6 18.05.2011 20:49
jak to smacznie wygląda,mniam
Katarzyna156 13.03.2011 17:03
uwielbiam :)
Goya 21.12.2010 17:07
FAJNA

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat