Potrawka z kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pół główki kapusty

  • kilka skrzydelek

  • dwie marchewki

  • kilka ziemniaków

  • olej do smażenia

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • majeranek

  • sól, pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka podsmażamy na rumiano. Dodajemy pokrojoną w plastry marchewkę, podlewamy wodą, dodajemy przyprawy. Wkladamy poszatkowaną kapustę, zalewamy wodą. Dusimy do miękkości mięsa i kapusty. Wyjmujemy skrzydełka i wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Obieramy mięso i dodajemy do potrawki. Zamiast skrzydełek możemy też użyć żeberek.Gdy ziemniaki są miękkie, potrawka jest gotowa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 11.05.2013 18:28
pyszne jedzonko
IZABELA29 30.08.2012 10:02
proste i smaczne
alaaa 27.07.2012 17:39
chętnie bym zjadła,wygląda smacznie
irenka 23.02.2012 16:34
smaczna
Kuchareczekjeden 21.02.2012 20:14
apetyczne
matii6 18.05.2011 20:49
jak to smacznie wygląda,mniam
Katarzyna156 13.03.2011 17:03
uwielbiam :)
Goya 21.12.2010 17:07
FAJNA

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat