Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z indyka z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 700 gram
pieczarki 300 gram
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 2 sztuki
bulion drobiowy 0.5 litra
wino białe wytrawne 150 ml
śmietana 30% 100 ml
natka pietruszki
tymianek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z indyka z pieczarkami

Kroki postępowania

1



Mięso oczyścić z błon, pokroić w grubą kostkę i usmażyć na rumiano.
Krok 1 - Potrawka z indyka z pieczarkami foto
2



Odsunąć mięso na jedną stronę patelni i zeszklić pokrojoną w grubą kostkę cebulę i jeden ząbek czosnku.
Krok 2 - Potrawka z indyka z pieczarkami foto
3



Podlać winem, przykryć i dusić na małym ogniu ok. 40 minut.
Krok 3 - Potrawka z indyka z pieczarkami foto
4
Dodać pokrojone pieczarki, do smaku pieprz, sól i tymianek. Dodać bulion i dusić do miękkości mięsa. Pod koniec dodać pokrojony drugi ząbek czosnku i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 4 - Potrawka z indyka z pieczarkami foto
5



Do potrawki dodać śmietanę i w razie gdyby była zbyt rzadka to zagęścić mąką rozrobioną z niewielką ilością wody. Podawać z ryżem, kaszą lub pieczywem.
Krok 5 - Potrawka z indyka z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 02.03.2015 17:49
apetycznie bardzo
w mojej kuchni 02.03.2015 13:39
same pyszności podano do zjedzenia
dollce 02.03.2015 13:08
wygląda super
adelajda 02.03.2015 12:16
moje ulubione mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak