Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z indyka i boczniaków

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 200 g
mięso gotowane z golonki indyka 300 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
pomidor 1 szt
bulion drobiowy 1 1/2 szkl
śmietana kremowa 30% 1/2 szkl
Pieprz ziołowy mielony Prymat
tymianek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z indyka i boczniaków

Cebulę pokroić w kostkę i razem z rozgniecionym czosnkiem zeszklić na patelni. Dodać skrojone boczniaki i chwilę podsmażyć. Następnie dołożyć pokrojonego pomidora i rozdrobnione mięso. Wszystko zalać bulionem, dobrze przyprawić, a pod koniec duszenia wlać kremówkę. Można zagęścić mąką. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.04.2016 21:14
smaczne jedzonko
Alex_M 14.04.2016 12:46
smaczne danie :)
Futka 14.04.2016 11:52
Wspaniała i bardzo smakowita potrawka :)
Damiano
Damiano 14.04.2016 09:10
smaczna potrawka
gosia56 14.04.2016 08:41
na pewno pycha ;)
2milutka 14.04.2016 08:40
ciekawe smaki :)
Maridka19 14.04.2016 08:30
Ciekawa propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak