Potrawka z indyka i białej kiełbasy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    250 g
  • ziemniaki

    500 g
  • zielona fasolka szparagowa

    200 g
  • seler naciowy

    3 łodygi
  • zielona papryka (świeża)

    2 sztuki
  • papryczki jalapeno

    2 sztuki
  • białe wino

    400 ml
  • bulion warzywny

    400 ml
  • olej

    5 łyżek
  • estragon

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • cebula

    3 sztuki
  • indyk

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Łodygi selera, paprykę i cebulę drobno kroimy a następnie przekładamy do dużego garnka i lekko podsmażamy na 2 – 3 łyżkach oleju.
2. Mięso z indyka kroimy w kostkę i obsmażamy na rumiano.
3. Do podsmażonych warzyw dodajemy indyka, białą kiełbasę (w całości), papryczki chilli oraz przyprawy, podlewamy winem i gorącym bulionem. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut.
4. Po 20 minutach wyciągamy białą kiełbasę i kroimy ją w plasterki. Następnie do garnka oddajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, fasolkę szparagową oraz pokrojoną białą kiełbasę. Gotujemy przez następne 20 minut lub do momentu aż ziemniaki lekko się rozpadną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 13.09.2012 18:32
Smaczne danie
agam26 10.09.2012 10:11
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat