Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z indyka i białej kiełbasy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 250 g
ziemniaki 500 g
zielona fasolka szparagowa 200 g
seler naciowy 3 łodygi
zielona papryka (świeża) 2 sztuki
papryczki jalapeno 2 sztuki
białe wino 400 ml
bulion warzywny 400 ml
olej 5 łyżek
estragon 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
cebula 3 sztuki
indyk 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z indyka i białej kiełbasy

1. Łodygi selera, paprykę i cebulę drobno kroimy a następnie przekładamy do dużego garnka i lekko podsmażamy na 2 – 3 łyżkach oleju.
2. Mięso z indyka kroimy w kostkę i obsmażamy na rumiano.
3. Do podsmażonych warzyw dodajemy indyka, białą kiełbasę (w całości), papryczki chilli oraz przyprawy, podlewamy winem i gorącym bulionem. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut.
4. Po 20 minutach wyciągamy białą kiełbasę i kroimy ją w plasterki. Następnie do garnka oddajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, fasolkę szparagową oraz pokrojoną białą kiełbasę. Gotujemy przez następne 20 minut lub do momentu aż ziemniaki lekko się rozpadną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 13.09.2012 18:32
Smaczne danie
agam26 10.09.2012 10:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak