Potrawka z indyczych serduszek

Potrawka z indyczych serduszek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serce indycze

    80 dag
  • cebula

    1 i 1/2
  • marchewka

    1
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • przyprawa gyros

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    szczypta
  • koncentrat pomidorowy

    2.5 łyżeczki
  • mąka pszenna

    2.5 łyżki
  • koperek

    pęczek
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Potrawka z indyczych serduszek  foto
Serca moczymy w wodzie następnie oczyszczamy i zalewamy wodą . Serce zalewamy wodą do ich przykrycia .Całość gotujemy około 1 godziny.
Krok 2 - Potrawka z indyczych serduszek  foto
Serca wyjmujemy z bulionu , przecedzamy do drugiego naczynia . Serca kroimy w plasterki . Część bulionu z serc zostawiamy.
Krok 3 - Potrawka z indyczych serduszek  foto
Marchewkę i cebulę kroimy w drobną kostkę . Serca i marchewkę dajemy do bulionu wraz cebulą . Całość doprawiamy przyprawami i mieszamy . Potrawkę gotujemy około 20 minut . Mąkę mieszamy z koncentratem w 1/2 szklance wody całość dodajemy do potrawki i mieszamy . Na koniec dodajemy posiekany koperek oraz szczypiorek .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maridka19 26.05.2015 18:17
I to bardzo zachęcam do wypróbowania :)
w mojej kuchni 26.05.2015 16:53
pyszne jedzonko obiadowe
Mietek z20 26.05.2015 16:08
Smaczne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat