Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z gęsi z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś 150 g
włoszczyzna 50 g
cebula 50 g
ryż 50 g
olej 15 g
natka pietruszki 2 g
pieprz
sól
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z gęsi z ryżem

Mięso oczyścić, podzielić na części. Części mięsa ugotować z włoszczyzną w osolonej wodzie. Mięso wyjąć z wywaru, ostudzić, oddzielić od kości i pokroić w kostkę. ugotowane warzywa osączyć, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w grube plastry i smażyć na tłuszczu- dodać paprykę i krótko podsmażyć. Do cebuli dodać ryż i smażyć do momentu, gdy zacznie się rumienić. Następnie przełożyć do rondla, dodać pokrojone mięso i warzywa, posypać pieprzem, dokładnie wymieszać, zalać wrzącym wywarem. Ugotować ryż na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak