Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z gęsi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Jeśli zostanie Wam mięso gęsi z rosołu lub pieczenia, proponujemy pyszną alternatywę potrawki, którzy wszyscy dobrze znają. Robi się w oka mgnieniu, w oka mgnieniu znika z talerzy.

Składniki:

gęsie udka 2 sztuki
rosół drobiowy 250 mililitrów
fasolka w sosie pomidorowym 2 puszki

Porada

Udka gęsi ugotowane.

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z gęsi

Mięso oddzielamy od kości. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, podgrzewamy.
Do gęsiny dodajemy fasolę wraz z zalewą pomidorową, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak