Potrawka z gęsi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Jeśli zostanie Wam mięso gęsi z rosołu lub pieczenia, proponujemy pyszną alternatywę potrawki, którzy wszyscy dobrze znają. Robi się w oka mgnieniu, w oka mgnieniu znika z talerzy.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęsie udka

    2 sztuki
  • rosół drobiowy

    250 mililitrów
  • fasolka w sosie pomidorowym

    2 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oddzielamy od kości. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, podgrzewamy.
Do gęsiny dodajemy fasolę wraz z zalewą pomidorową, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

R'n'G Kitchen
Udka gęsi ugotowane.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat