Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z fasolki szparagowej w sosie pomidorowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
kiełbasa 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
olej 3 łyżki
tymianek
sól
pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
cukier 1 łyżka
pomidory krojone z puszki 2 puszki
woda 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z fasolki szparagowej w sosie pomidorowym

Fasolkę umyć, odkroić końcówki. Kiełbasę pokroić w plasterki, cebulę i czosnek w drobną kostkę, pieczarki pokroić na ćwiartki.

W dużym garnku rozgrzać olej, dodać czosnek, cebulę, tymianek i kiełbasę, podsmażyć 5 minut. Następnie dodać, pieczarki, pomidory w puszce, czosnek, sól, pieprz, cayenne, cukier, dobrze wymieszać. Na koniec dodać fasolkę i dusić pod przykryciem ok 15-20 minut, do miękkości fasolki.

Danie świetnie smakuje na następny dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 25.08.2015 16:41
świetna propozycja !
MałaMi89 25.08.2015 15:59
Coś pysznego :)
IKrakowianka 25.08.2015 14:21
fajny pomysł na fasolkę
Pani Domu 25.08.2015 12:09
pycha obiad
Mniam 25.08.2015 11:27
Pysznie przygotowana fasolka.
gosia56 25.08.2015 11:18
też tak robię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak