Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z fasolki szparagowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 40 dag
cebula czerwona 1 szt
kiełbasa podwawelska 0,5 kg
pomidory 30-40 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
kostka rosołowa 1 szt
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z fasolki szparagowej

Kroki postępowania

1
Umytą fasolkę pokroić na kawałki, blanszować w osolonej wodzie, osączyć.
Krok 1 - Potrawka z fasolki szparagowej foto
2
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kosteczkę, podsmażyć na patelni.
Krok 2 - Potrawka z fasolki szparagowej foto
3
Na oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę.
Krok 3 - Potrawka z fasolki szparagowej foto
4
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki.
Fasolkę, cebulę i kiełbasę wsypać do garnka, dodać pokrojone pomidory.
Krok 4 - Potrawka z fasolki szparagowej foto
5
Zalać niedużą ilością wody, dodać kostkę rosołową i gotować.
Krok 5 - Potrawka z fasolki szparagowej foto
6
Miękką fasolkę połączyć z koncentratem i zmiażdżonym czosnkiem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Krok 6 - Potrawka z fasolki szparagowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 04.09.2017 13:44
Wygląda pysznie!
w mojej kuchni 03.09.2017 18:11
Wszystko z fasolką lubię zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak