Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z fasolki szparagowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
pomidory 5 sztuk
czosnek 3 ząbki
cebula
Grill przyprawa klasyczna Prymat
makaron np. świderki 25 dag
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z fasolki szparagowej

1 Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w plastry. Fasolke myjemy, odcinamy końce i przekrawamy na pół. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. odcedzamy. cukinię myjemy, obieramy i kroimy w duzą kostkę.
2 Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Cebule szlkimy na oleju. Dodajemy pomidory. Dusimy ok 10minut. Dodajemy czosnek. cukinie i fasolkę. Doprawiamy przyprawą do grilla. Dusimy ok 15minut, aż sok z pomidorów lekko odparuje.
3 Makaron gotujemy al dente w lekk oosolonej wodzie. Odcedzamy. Podajemy z duszonymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nina7 22.07.2011 08:46
Apetyczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak