Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z fasoli i białej kiełbasy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
kiełbasa biała cienka 5 sztuk
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
koncentrat pomidorowy 1/2 szklanki
cebula biała 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z fasoli i białej kiełbasy

Fasolę moczę w zimnej wodzie (najlepiej całą noc) i w tej samej wodzie gotuję do miękkości, około godziny. Na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę , następnie dodaję paprykę słodką mieloną ,mieszam i chwilę podsmażam około 2-3 minuty. Doprawiam do smaku solą i pieprzem ,dodaję kiełbasę podsmażam ,jak kiełbasa jest ładnie rumiana , zdejmuję z patelni i kroję na małe kawałki , do cebuli dodaję fasolę oraz pokrojoną kiełbasę ,koncentrat mieszam ze zmiażdżonymi ząbkami czosnku i wlewam do potrawki ,gotuję jeszcze około 5 minut ,doprawiam, posypuję natka pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 15.02.2016 09:29
proste i pyszne danie
Franciszek 14.02.2016 15:05
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak