potrawka z fasoli i białej kiełbasy

potrawka z fasoli i białej kiełbasy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1 szklanka
  • kiełbasa biała

    cienka 5 sztuk
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

  • koncentrat pomidorowy

    1/2 szklanki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • papryka słodka mielona

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę moczę w zimnej wodzie (najlepiej całą noc) i w tej samej wodzie gotuję do miękkości, około godziny. Na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę , następnie dodaję paprykę słodką mieloną ,mieszam i chwilę podsmażam około 2-3 minuty. Doprawiam do smaku solą i pieprzem ,dodaję kiełbasę podsmażam ,jak kiełbasa jest ładnie rumiana , zdejmuję z patelni i kroję na małe kawałki , do cebuli dodaję fasolę oraz pokrojoną kiełbasę ,koncentrat mieszam ze zmiażdżonymi ząbkami czosnku i wlewam do potrawki ,gotuję jeszcze około 5 minut ,doprawiam, posypuję natka pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia56

15.02.2016 09:29
proste i pyszne danie

Franciszek

14.02.2016 15:05
dobre danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat