Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z fasolą i młodą kapustą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 30 dkg
oliwa
boczek wędzony 25 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
kapusta 1/4 główki
ziemniaki 50 dkg
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z fasolą i młodą kapustą

Kroki postępowania

1
Fasolę umyć i zalać na noc zimną wodą. Na drugi dzień dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotować pod przykryciem.
Krok 1 - Potrawka z fasolą i młodą kapustą foto
2
Kiedy fasola będzie prawie miękka dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i poszatkowaną kapustę.
Krok 2 - Potrawka z fasolą i młodą kapustą foto
3
Wszystkie składniki wymieszać i gotować pod przykryciem.

Krok 3 - Potrawka z fasolą i młodą kapustą foto
4
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać do reszty składników i wymieszać.
Krok 4 - Potrawka z fasolą i młodą kapustą foto
5
Kiedy wszystko będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszać.

Krok 5 - Potrawka z fasolą i młodą kapustą foto
6
Doprawić do smaku i podawać.
Krok 6 - Potrawka z fasolą i młodą kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.06.2015 10:46
bardzo fajne danie
w mojej kuchni 27.06.2015 09:26
moje smaki w tym daniu..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak