Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z brukselki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1 kg
marchew 6 sztuk
biodrówka 500 g
woda 2 litry
koncentrat pomidorowy 1/3 szklanki
czosnek ząbki
śmietana 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
koper świeży
włoszczyzna
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z brukselki

1. mięso gotujemy w wodzie z włoszczyzną i solą przez 30 min,
2. po czasie mięso wyjmujemy do ostygnięcia, włoszczyznę usuwamy,
3. do gotującej się wody dodajemy oczyszczoną brukselkę,
4. marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki dodajemy do brukselki,
5. z mięsa usuwamy kość i kroimy w kostkę dodajemy do garnka,
6. całość potrawki przyprawiamy i gotujemy kolejne 20 min,
7. koncentrat mieszamy ze śmietaną, dodajemy do potrawki,
8. mąkę mieszamy z małą ilością zimnej wody i również dodajemy,
9. na koniec gotowania dodajemy posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 29.10.2010 23:29
smaczne
Jolanta40 26.09.2010 09:12
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak