Potrawka z białej kielbasy z pieczarkami i czosnkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszna potrawka  z białej kiełbasy z pieczarkami i czosnkiem.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • boczek parzony

    200 gramów
  • pieczarki

    500 gramów
  • kiełbasa biała

    400 gramów
  • cebula

    2 sztuki
  • por

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • masło

    2 łyżki
  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • pietruszka

    1 pęczek
  • śmietana 30%

    200 gramów
  • rosół z kury

    1 szklanka
  • przyprawa uniwersalna

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dużym rondlu smażymy pokrojony w kostkę boczek . Dodajemy spażoną i pokrojoną w plastry białą kiełbasę oraz pokrojone: cebulę , czosnek, pora i oczyszczone pieczarki. Po kilku minutach wlewamy rosół i dusimy około 5 minut. Następnie wlewamy śmietanę i dusimy do momentu odparowania wody i zgęstnienia sosu. Tak przygotowaną potrawę przed podaniem doprawiamy przyprawą uniwersalną i chrzanem. Dokładnie mieszamy i posypujemy natką pietruszki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat