Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z białej kielbasy z pieczarkami i czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszna potrawka  z białej kiełbasy z pieczarkami i czosnkiem.

Składniki:

Składniki:

boczek parzony 200 gramów
pieczarki 500 gramów
kiełbasa biała 400 gramów
cebula 2 sztuki
por 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
masło 2 łyżki
chrzan tarty 2 łyżki
pietruszka 1 pęczek
śmietana 30% 200 gramów
rosół z kury 1 szklanka
przyprawa uniwersalna 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z białej kielbasy z pieczarkami i czosnkiem

W dużym rondlu smażymy pokrojony w kostkę boczek . Dodajemy spażoną i pokrojoną w plastry białą kiełbasę oraz pokrojone: cebulę , czosnek, pora i oczyszczone pieczarki. Po kilku minutach wlewamy rosół i dusimy około 5 minut. Następnie wlewamy śmietanę i dusimy do momentu odparowania wody i zgęstnienia sosu. Tak przygotowaną potrawę przed podaniem doprawiamy przyprawą uniwersalną i chrzanem. Dokładnie mieszamy i posypujemy natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak