Potrawka warzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • pomidory w puszce

    1 op
  • olej

  • fasolka szparagowa

  • brokuł

    1 szt
  • czosnek

  • bazylia

  • sól

  • pieprz

  • makaron małe kolanka

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki, brokuły i fasolke szparagową podgotowujemy. Studzimy i kroimy na kawałki. Makaron gotujemy al dente. Na głębokiej patelni szklimy pokrojoną cebule, dodajemy pieczarki i pomidory w puszce oraz rozgnieciony czosnek. Chwile smażymy cały czas mieszając. Następnie dodajemy fasolke i chwile dusimy. Po kilku minutach wrzucamy makaron, brokuły i doprawiamy do smaku. Zostawiamy jeszcze chwilke pod przykryciem na małym ogniu. Podajemy na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ao_12 29.09.2013 19:51
kolorowo i smacznie :)
Robert10 09.04.2011 13:18
nic dodać-nic ująć , po prostu super
Marzena34 04.04.2011 12:39
zdrowa sliczna i smaczna-nic tylko zajadać
Grazyna0211 26.03.2011 11:37
fajne danie i takie kolorowe
Gonia555 18.03.2011 20:07
super- miałam okazję wypróbować
Małgorzata113 01.03.2011 09:07
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat