Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki ok 15 szt dużych
łopatka wieprzowa ok30 dag zmielonej
por 1/2 szt
papryka czerwona 1 szt
jabłko 1 szt większa
natka pietruszki ok 1/2 pęczka
sól
pieprz
cukier
masło
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka pieczarkowa

Pieczarki obrać i pokroić w grubsze półplasterki albo dowolnie, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i lekko zrumienić. Przełożyć do rondla, a na tłuszczu podsmażyć mięso i rozdrobnić łopatką. Mięso zsunąć na bok i lekko poddusić pokrojonego pora. Wszystko dodać do pieczarek. Oprószyć mąką i podlać wodą. Doprawić do smaku. Można dodać kostkę mięsną.

Na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażyć pokrojoną paprykę i wrzucić do rondla. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojone w ósemki albo ćwiartki jabłka, oprószyć cukrem i opiec. Pod koniec duszenia dodać do pieczarek, dodać też drobno pokrojoną natkę pietruszki.

Wszystko wymieszać i chwilę wszystko ogrzewać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 08.03.2017 22:40
Smakowita potrawka.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak