Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka meksykańska

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
fasola biała z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
ziemniaki 4-5 szt
woda zimna 1 litr
bulion 0,5 litra
marchewka 1 szt
przecier pomidorowy 200 gram
łopatka wieprzowa 1/2 kg
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka meksykańska

Kroki postępowania

1
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w półplasterki, zalać zimną wodą i gotować do momentu al dente.
Krok 1 - Potrawka meksykańska foto
2
W między czasie cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, przyrumienić na tłuszczu, dodać zmieloną łopatkę, smażyć ok 15 min. Dodać bulion i dusić pod przykryciem ok 30 min, od czasu do czasu mieszając, przyprawić do smaku.
Krok 2 - Potrawka meksykańska foto
3
Fasolę białą, czerwoną, kukurydzę wraz z zalewami dodać do ugotowanych ziemniaków i marchewki, dodać także usmażone mięso, wymieszać. Dodać przecier pomidorowy i dusić kilka minut, przyprawić do smaku.
Krok 3 - Potrawka meksykańska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agi0911 09.04.2016 07:03
smakowite dzisiaj zrobię na obiad
Babeczka35 08.04.2016 16:01
Pyszne danie.
Ela427 08.04.2016 10:45
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak