Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka meksykańska

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 400 gram
oliwa 6 łyżek
marchewka
papryka czerwona
pieczarki 6-8 sztuk
por
cebula 2
kukurydza w puszce
groszek konserwowy 1/3 szklanki
ketchup pikantny 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
woda 1 szklanka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka meksykańska

Mięso pokrój w paseczki lub w kostkę,dopraw solą i pieprzem. Polej oliwą i wymieszaj. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Paprykę pokrój w paski,cebulę w piórka,pieczarki i pora w plastry.
Mięso podsmaż na patelni. Dodaj warzywa i smaż przez ok. 20 minut. Po tym czasie dodaj wodę,osączoną z zalewy kukurydzę i groszek.Dodaj ketchup i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z ok. 4 łyżkami wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 20.01.2016 11:58
Lubię takie połączenie
joannaa24 19.01.2016 17:21
Takie dania lubię ;)
berys18 19.01.2016 14:53
smaczny pomysł
Aleksandra/Olcia 19.01.2016 13:39
smakowity obiadek
Motorek 19.01.2016 10:39
bardzo dobra
Edita 19.01.2016 08:55
pyszne co nie
Ewelina1991 19.01.2016 08:14
apetyczna potrawka
Franciszek 19.01.2016 00:28
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak