potrawka cielęca ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    80 dag
  • olej do smażenia

  • sól, pieprz

    do smaku
  • mąka

    2 łyżki
  • szpinak

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • orzeszki pinii

    2 łyżki
  • m,argaryna

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • plasterki cytryny do dekoracji

  • woda

    3 szkl
  • kwaśna śmietana

    15 dag
  • parmezan

    2 starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cielęcinę umyć osuszyć i pokroić na kawałki,smażyć 5 min.posypać solą i pieprzem,oprószyć mąką,zasmażyć.Podlać wodą i dusić 25 min.Szpinak umyć,cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu,wrzucić szpinak dusić do miekkości.Doprawić do smaku Dodać śmietanę,sól ,pieprz oraz sok z cytryny.Przełożyć ze szpinakiem na talerz i posypać prażonymi orzeszkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna141 02.05.2011 08:59
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat