Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka cielęca ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 80 dag
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
mąka 2 łyżki
szpinak 1 kg
cebula 2 szt
orzeszki pinii 2 łyżki
m,argaryna 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
plasterki cytryny do dekoracji
woda 3 szkl
kwaśna śmietana 15 dag
parmezan 2 starty

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka cielęca ze szpinakiem

cielęcinę umyć osuszyć i pokroić na kawałki,smażyć 5 min.posypać solą i pieprzem,oprószyć mąką,zasmażyć.Podlać wodą i dusić 25 min.Szpinak umyć,cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu,wrzucić szpinak dusić do miekkości.Doprawić do smaku Dodać śmietanę,sól ,pieprz oraz sok z cytryny.Przełożyć ze szpinakiem na talerz i posypać prażonymi orzeszkami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 02.05.2011 08:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak