Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawa jednogarnkowa „Karmuszka”

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
szynka wieprzowa 35 dag
ziemniaki 1/2 kg
kapusta biała 1/4 główki
włoszczyzna 1 pęczek
cebula biała 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki
tłuszcz do smażenia
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawa jednogarnkowa „Karmuszka”

Wykonanie:
Fasolę namoczyć, następnie ugotować w osolonej wodzie. Mięso opłukać, pokroić, ugotować, po czym odcedzić i usmażyć na tłuszczu z dodatkiem mąki. Do rosołu z mięsa wrzucić pokrojone warzywa, wlać szklankę wody, doprawić do smaku i udusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać podsmażone mięso, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z koncentratem, chwilę podgotować i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 19.04.2016 15:44
pyszny obiad
w mojej kuchni 15.04.2016 15:22
pyszne jedzonko podano
marcia7 15.04.2016 15:00
wszystko e jednym super danie
AZgotuj 15.04.2016 10:32
Nie znałam przepisu a ni nazwy na to danie. Bardzo ciekawe :)
wwwiolka 14.04.2016 21:57
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak