Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawa góralska

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 puszka/biała
boczek wędzony 20 dag
kasza jęczmienna 1 woreczek
cebula biała 1 szt.
czosnek 1 ząbek
tłuszcz 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawa góralska

Wykonanie:
Fasolę odcedzić i przysmażyć chwilę z plasterkami boczku. Osobno ugotować kaszę jęczmienną. Cebulę drobno pokroić, zrumienić na tłuszczu razem z posiekanym czosnkiem. Połączyć fasolę z ugotowaną kaszą , cebulą i czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 01.01.2015 14:30
ale kusisz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak