Potrawa góralska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    1 puszka/biała
  • boczek wędzony

    20 dag
  • kasza jęczmienna

    1 woreczek
  • cebula biała

    1 szt.
  • czosnek

    1 ząbek
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Fasolę odcedzić i przysmażyć chwilę z plasterkami boczku. Osobno ugotować kaszę jęczmienną. Cebulę drobno pokroić, zrumienić na tłuszczu razem z posiekanym czosnkiem. Połączyć fasolę z ugotowaną kaszą , cebulą i czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 01.01.2015 14:30
ale kusisz :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat