Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Posypka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 paczki
cukier 10 dkg
cukier waniliowy
mąka 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Posypka

Cukier mielimy razem z cukrem waniliowym. Do rondelka dajemy masło i na wolnym ogniu roztapiamy. Cały czas mieszając, aby się nie przypaliło. Roztopione masło ściągamy z ognia i dodajemy zmielony cukier razem z cukrem waniliowym oraz mąkę. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Jeżeli wyrobione ciasto dobrze się nie kruszy to dodajemy jeszcze troszkę mąki i ponownie wyrabiamy. Przygotowana posypka jest doskonałym dodatkiem do ciasta drożdżowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 24.12.2013 01:43
tez taką robię:)
JaPaqc 09.07.2013 19:29
znakomita posypka
Iwusia 29.04.2013 23:43
idealna do ciasta drożdżowego :)
jeta72 18.04.2013 08:40
przydatny przepis :-)
kate.500 14.02.2013 14:54
dobra
Anna138 03.12.2012 21:50
fajna
Motorek 25.11.2012 10:47
super
Seba 24.11.2012 17:22
fajna
Dorian 19.11.2012 07:55
super
olkaaa 14.11.2012 08:41
przydatny przepis
Grazyna0211 11.11.2012 17:21
na cieście drożdżowym pycha
romanrafal
romanrafal 10.11.2012 09:52
fajna
mela25 10.11.2012 09:11
też taką robie
Ada-Gaba 09.11.2012 07:23
tez taka robię
maciek7 06.11.2012 18:30
robię podobnie, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak