Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poświąteczna zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
mięso z pieczonego lub wędzonego kurczaka ok. 20 dag
serek topiony 2 kostki
rosół (może być z kostki rosołowej) kilka łyżek
ryż ugotowany 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Poświąteczna zapiekanka

Mięso z pieczonego lub wędzonego kurczaka pokroić w kostkę. Serki posiekać; wymieszać z ryżem, kurczakiem, odsączoną kukurydzą i z kilkoma łyżkami rosołu; przyprawić solą i pieprzem wg. uznania; włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec w średniogorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.07.2011 08:55
fajna
iknkirke 22.08.2010 17:38
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak