Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Postne śledzie w oleju lnianym

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledz płaty 3 sztuki
olej lniany 6 łyżki
cebula czerwona 1 sztuka
sól 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Postne śledzie w oleju lnianym

Kroki postępowania

1
Śledzie moczymy 4 godziny w wodzie zimnej albo mleku. Odsączone zwijamy w rulon.
Krok 1 - Postne śledzie w oleju lnianym foto
2
W środek wkładamy cebulkę czerwoną pokrojoną w piórka. Śledzie układamy na talerzu i polewamy olejem lnianym. Podajemy z plastrami cebulki czerwonej.
Krok 2 - Postne śledzie w oleju lnianym foto
3
Cebulę jest dobrze wcześniej zmorzyć solą. Czyli pokrojoną solimy i odstawiamy na 15 minut.
Krok 3 - Postne śledzie w oleju lnianym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 16.03.2013 14:11
rybka lubi pływać :)
gosia56 13.03.2013 19:24
super prosty i pyszny sledzik
caralajna 13.03.2013 16:33
nie lubię śledzi, ale to zdjęcie jest fantastyczne :)
Poison1988 13.03.2013 16:29
pięknie podane :)
Dorota37 13.03.2013 11:59
Fajne postne śledzie :-)
Alex_M 13.03.2013 08:51
pyszne i zdrowe :)
Janina 13.03.2013 08:27
Bardzo smakowite
Pomocnik 13.03.2013 08:26
pięknie wyglądają
msmors 13.03.2013 08:25
na pewno smakuje doskonale
Gary Michy 13.03.2013 08:12
Wygląda bardzo elegancko :)
EmciaPichci 13.03.2013 07:16
ciekawe ciekawe ;)
marcia7 12.03.2013 23:26
superowy sposób podania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak