Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Postne łazanki z kapustą kiszoną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 400 g
kapusta kiszona 400 g
cebula biała 1 szt
marchew 1 szt
czosnek 2 ząbki
olej rzepakowy
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Postne łazanki z kapustą kiszoną

Kapustę kroimy, przekładamy do garnka, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy.
Cebulę i czosnek obieramy, siekamy, podsmażamy do zeszklenia. Marchewkę obieramy ścieramy na tarce, dodajemy do cebuli i przesmażamy, następnie dodajemy kapustę - całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przesmażamy całość 3-4 minuty. Następnie dodajemy makaron, mieszamy. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 20.04.2017 07:08
Uwielbiam :)
Janina 03.02.2017 18:31
Smaczne danie ;))
Ada-Gaba 03.02.2017 17:07
bardzo lubię takie dania
Laila2786 03.02.2017 13:53
smaczne jedzonko
Diana Rusiłowicz 03.02.2017 01:32
Smaczna propozycja!
katarzynka455 02.02.2017 20:31
bardzo smacznie:)
Bernadeta1 02.02.2017 18:37
bardzo smaczny obiadek, lubię
Konczi 02.02.2017 17:52
świetny pomysł z pieczarkami - mniam !
Aleksandra/Olcia 02.02.2017 16:51
lubię takie,dodaję jeszcze pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak