Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Postna zupa grzybowa.

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1 garść
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1/2 szt.
masło 5 dag
cebula 1 szt.
tymianek 1/2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
zielenina wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Postna zupa grzybowa.

Suszone grzyby umyć pod bieżącą wodą, a następnie namoczyć najlepiej na całą noc. lub co najmniej na 2 godziny.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle.
Grzyby wraz z wodą, w której się moczyły przelać do garnka i nastawić do gotowania. Przełożyć cebulę, a warzywa obrać, i dodać do zupy, Wlać ok. 2 szklanek wody i gotować do momentu aż grzyby będą miękkie.
Wyjąć warzywa, zupę doprawić solą, pieprzem i tymiankiem i lekko potraktować blenderem.
Łazanki ugotować we wrzątku, zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić.
Zupę przelać do talerzy, dodać łazanki i posypać zieleniną.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 20.04.2016 16:13
Chętnie bym podesłała, tylko jak????
Alex_M 21.03.2016 16:27
pyszna zupka
ben-ka 03.02.2016 11:49
Ja też, masło dodaje świetnego smaku:)
Bernadeta1 31.01.2016 20:11
smaczna zupa
Malinka 31.01.2016 18:08
Zjadłabym porcyjkę ze smakiem :)
IKrakowianka 31.01.2016 16:33
uwielbiam taką zupę
Anna169Hosz 31.01.2016 15:09
Bardzo lubię grzybową na maśle.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak