Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkowy tort z czekoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 dag
porzeczki czerwone 30 dag
jogurt naturalny 25 dag
serek mascarpone 25 dag
cukier 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 op
śmietana 30% 200 ml
biała czekolada 1 tabliczka
porzeczki czerwone kilka gałązek do dekoracji
kompot truskawkowy 300 ml
ciastka 30 czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkowy tort z czekoladą

Ciastka pokrusz i wymieszaj ze stopionym masłem. Przekładamy je do okrągłej formy wylepiając dno i schładzamy przez 30 minut. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Jogurt mieszamy z serkiem mascarpone, cukrem, cukrem waniliowym i sokiem truskawkowym. Dodajemy delikatnie podgrzaną w kąpieli wodnej żelatynę i odstawiamy do lodówki na 10 minut. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy , dodajemy też porzeczki. Masę wykładamy na czekoladowy spód i schładzamy około 4 godzin. Po tym czasie trzemy na wierzch całą tabliczkę czekolady i dekorujemy porzeczkami. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.07.2013 20:05
wygląda perfekcyjnie :)
maryśka 03.08.2011 12:38
super
joanna77 08.07.2011 10:56
pyszny
Ania67 08.07.2011 08:28
wow- brawo
Robert10 07.07.2011 17:22
ja też
ewasylwia 07.07.2011 07:46
zjadłabym choć kawałek
misia53 06.07.2011 23:33
torcik na czasie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak