Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
SKŁADNIKI
-
biszkopty podłużne
1 duże opakowanie -
białka
3 sztuki -
śmietana 30%
0,5 litry -
cukier puder
3 łyżki -
sól
szczypta -
czerwona porzeczka
0,5 szklanki soku z porzeczki -
czarna porzeczka
0,5 szklanki soku z porzeczki
DODATKOWO
-
frużelina
z czarnej porzeczki do podania -
owoce
do dekoracji -
bezy
do dekoraji
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Biszkopty przekrawamy na około ¾ ich wysokości. Dłuższe kawałki układamy wokół wewnętrznej strony tortownicy. Pozostałe części biszkoptów umieszczamy na spodzie tortownicy.




Na zastygnięty tort lodowy wykładamy całe oraz rozkruszone bezy. Bezy polewamy porzeczkową frużeliną. Całość posypujemy świeżymi owocami.
Torcik podajemy bezpośrednio po wykonaniu dekoracji lub ponownie wkładamy go na około 1 godzinę do zamrażalnika, by owoce i frużelina także zamarzły.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się