Porzeczkowy kruszon

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone porzeczki lub czerwone na pół z czarnymi

    0,5 kg
  • szampan

    0,75 l
  • likie z czarnej porzeczki

    1/4 szkl
  • wino słodkie czerwone

    0,75 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki przebrac i umyś, zalac winem oraz likierem. Jabłka obrac i pokroic w małe łódeczki. Dodac do kruszonu. Tuz przed podaniem wlac szampan wrzucic kostki lodu i wymieszac.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kokoszka 02.12.2011 15:05
smakowite:)
Barbara55 26.11.2011 13:28
dobre
kielcok1 15.10.2011 13:55
może być
Wojtek8 31.10.2010 09:21
muszę spróbować
Ela20 26.09.2010 18:18
Ale kruszon to nie ciasto! :/
IZABELA29 25.09.2010 10:23
widac ,ze chwalą
Krzysztof42 07.09.2010 15:00
ten kruszon to rzeczywiście ciasto na czasie :-)
Natalia/tubisiek 10.07.2010 08:34
super! masz głosik ode mnie :)
mehia 01.07.2010 08:15
ciasto na czasie. Sezon się zaczął :)
aga130982 30.06.2010 09:36
wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat