Pory z sosem beszamel

Pory z sosem beszamel

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (biała część)

    8 szt
  • sos beszamelowy

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory oczyścić, odciąć korzenie i zieloną część i dokładnie wypłukać. Gotować w osolonej przez około 10 minut. Ugotowane i osączone z wody ułożyc w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem beszamelowym. Posypać tarta bułką i wiórkami masła. Zapiekać w pikarniku do zrumienienia bułki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 03.06.2013 09:50
na pewno dobre
okrysia 04.11.2012 11:05
Smaczne to!
matesko 30.10.2012 08:38
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat