Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory w szynce i jajku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 2 szt
szynka 2-3 plasterki
jajko 1 szt
sól
cukier
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w szynce i jajku

Pory oczyścić i odciąć zielone liście. Zagotować w wodzie z odrobiną cukru i soli, ostudzić. Pory owinąć plasterkiem szynki, spiąć wykałaczką. Jajko roztrzepać, dodać bułkę tartą i wymieszać. Pory z szynką obtaczać w jajku i smażyć na patalni. Można również owinięte pory położyć na patalni i polać roztrzepanym jajkiem. Podsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 28.11.2013 19:44
swietny pomysł
Seba 11.11.2013 10:19
fajny pomysł
caralajna 20.09.2013 07:47
uwielbiam pory, pyszny pomysł
kate.500 26.08.2013 20:37
pyszne danie
MAR3STA 02.02.2013 19:08
fajny pomysł
olkaaa 03.01.2013 08:08
jeszcze takich nie jadłam
Wafelek2601 25.11.2012 14:33
Takie danie musi być pyszne
Grazyna0211 16.11.2012 18:17
super danie
MAR3STA 08.11.2012 11:06
fajny pomysł
alaaa 05.11.2012 20:11
bardzo oryginalne danie,,
Elżbieta17 22.10.2012 22:42
oryginalny smak:)
barbara11561 17.10.2012 18:45
bardzo ciekawy pomysł:)
Konczi 17.10.2012 18:37
ciekawe
Małgorzata106 17.10.2012 18:26
super
Goya 17.10.2012 18:26
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak