Pory w szynce i jajku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    2 szt
  • szynka

    2-3 plasterki
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • cukier

  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory oczyścić i odciąć zielone liście. Zagotować w wodzie z odrobiną cukru i soli, ostudzić. Pory owinąć plasterkiem szynki, spiąć wykałaczką. Jajko roztrzepać, dodać bułkę tartą i wymieszać. Pory z szynką obtaczać w jajku i smażyć na patalni. Można również owinięte pory położyć na patalni i polać roztrzepanym jajkiem. Podsmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
teresa18 28.11.2013 19:44
swietny pomysł
Seba 11.11.2013 10:19
fajny pomysł
caralajna 20.09.2013 07:47
uwielbiam pory, pyszny pomysł
kate.500 26.08.2013 20:37
pyszne danie
MAR3STA 02.02.2013 19:08
fajny pomysł
olkaaa 03.01.2013 08:08
jeszcze takich nie jadłam
Wafelek2601 25.11.2012 14:33
Takie danie musi być pyszne
Grazyna0211 16.11.2012 18:17
super danie
MAR3STA 08.11.2012 11:06
fajny pomysł
alaaa 05.11.2012 20:11
bardzo oryginalne danie,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat