Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

pory w sosie musztardowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory
2
jajko
2
oliwa
1 łyżka
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pory w sosie musztardowym

pory obciąć na wysokości 2/3 długości. Odkroić wolne korzonki. Przekroić na dwie części a następnie naciąć na całej długości i dokładnie umyć. Zagotować wodę z niewielką ilością soli i do wrzątku wrzucić pory. gotować ok, 5 minut, po czym odsączyć i pozostawić do ostygnięcia. Ugotować jajka na twardo i wystudzić. Wybrać żółtka a białka pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z musztardą i żółtkami. Na półmisku ułożyć pory nacięciami do góry które należy wypełnić sosem musztardowym. Posypać białkami jaj, podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak