Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory w powijakach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 4 szt.
boczek wędzony 8 plastrów
ser żółty 15 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
natka pietruszki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w powijakach

Wykonanie:
Pory dokładnie umyć, następnie odciąć zielone części a białe pokroić na kawałki i ugotować z dodatkiem soli i cukru przez 20 minut. Następnie pory odsączyć, owinąć każdy kawałek plastrem boczku i ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem. Obłożyć plastrami sera, posypać papryką, skropić olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiec w temperaturze 220 stopni do zrumienienia. Podawać np.: z ryżem lub sezonową sałatką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 20.06.2015 21:25
Interesujący pomysł i fajna nazwa :)
Stenka 20.06.2015 14:52
ciekawa propozycja
Konczi 20.06.2015 13:59
rzekłabym że bardzo fajna przystawka :)))
Aleksandra/Olcia 20.06.2015 13:31
fajna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak