pory w panierce

pory w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (biała część)

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • sól

    2 szczypty
  • Pieprz biały mielony Prymat

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Por umyć, odkroić białe części. Obgotować w słonej wodzie 3- 4 minuty. Wystudzić, przekroić wzdłuż ,doprawić pieprzem i solą. Panierować w jajku i bułce tartej. Na rozgrzanym oleju smażyć z każdej strony po 3 minuty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 13.11.2013 18:16
Ciekawe jak smakują
Wacław 04.11.2013 14:53
poproszę o porcyjkę ;-)
erym 28.10.2013 08:42
bardzo fajny smak :)
gosia1988 02.10.2013 09:20
pomysłowe :)
Łukasz15 30.08.2013 10:16
Ciekawy pomysł
czekoladka_m 23.08.2013 15:22
fajnie brzmi, jeszcze takich nie jadam
Pietruszka 10.08.2013 22:48
ciekawe jak smakuje taki por, muszę spróbować :)
agogo2 07.08.2013 16:41
może być dobre
m1monika 26.07.2013 08:14
brzmi ciekawie :-)
marzencia2007 25.06.2013 09:53
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat