pory w majonezie

pory w majonezie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    3 sztuki
  • majonez tradycyjny

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

    1 do smaku
  • sól do smaku

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory oczyścić i poszatkować ( bialą część) Przełożyć na cedzak i posypać solą. Odstawić na ok 2 godziny. Odcisnąć. Wymieszać z majonezem i przyprawić sokiem z cytryny i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat